Murgh makhani

Murgh makhani eller butter chicken, er en nydelig indisk rett fra Delhi, som er populær i indiske restauranter over hele verden. Ingefærpaste og hvitløkspaste fås på glass i velassorterte matbutikker. Krydderne du ikke finner i matbutikken din, får du kjøpt i asiatiske butikker.

Kylling i marinade:

500 gram kylling lårfilet (ev. brystfilet), delt i munnfull store biter

1 ss sitronsaft

1/2 ts salt

1/2 ts chilipulver

1 ts garam masala

1 ts bukkehornkløver, malt

1/8 ts gurkemeie

1/2 ts spisskummen

1 ts korianderpulver

1 ss rapsolje

1/2 ss ingefærpaste

1/2 ss hvitløkpaste

1 dl gresk yoghurt

Bland ingrediensene til marinaden, rør inn kyllingen, dekk til og kyllingen hvile i marinaden i ca. 12 timer i kjøleskapet.

Fordel kyllingen utover en smurt, ildfast form, ev. en jernpanne. Stek den midt i ovnen på 240 grader, til den har fått god farge. Det tar ca. 20 min. Om du ønsker, kan du heller brune kyllingen raskt i en stekepanne med en ss ghee (ev. olje eller smør). Se bort fra fuktigheten som renner ut av kyllingen.

Sausen:

2 ss ghee (ev. smør)

1 kanelbark

4 grønne kardemommefrø

4 nellikspiker

1/2 ss ingefærpaste

1/2 ss hvitløkpaste

1 til 2 grønne chili, frø fjernet og finhakket

1 til 2 ts chilipulver

1,5 ts garam masala

1/2 ts spisskummen

1,5 ts korianderpulver

1/2 ss bukkehornkløver, malt

600 gram hakkede tomater fra boks, kjørt til en jevn puré med stavmikser

22 cashewnøtter, kjørt til pure med 1 dl varmt vann med en stavmikser

1/2 salt

1 ts sukker 

Varm ghee (smør) i en dyp panne eller gryte. Tilsett kanel, nellik og kardemomme. Når de begynner å koke, tilsett chili og ingefær- og hvitløkspaste og stek på middels varme i 2 minutter, under omrøring.

Rør inn chilipulver, garam masala, spisskummen, korianderpulver og tomat. Bland godt og kok opp på middels varme. Legg et lokk halvveis over og la det koke på lav varme, rør ofte, til det er tykt. Det tar ca. 15 minutter, avhengig av type kokekar og komfyr. Rør inn cashewkremen. Rør inn 3,5 dl varmt vann og la det småkoke, delvis dekket av lokk i 10 minutter, til sausen tykner og spor av fett/smør er synlig på toppen.

Murgh makhani:

Legg kyllingen over i sausen og tilsett litt vann om du synes sausen er for tykk. La det småkoke i ca. 5-10 min. før du tilsetter salt og sukker. Rør fløten delvis inn.

Server murgh makhani med kokt ris, nanbrød, raita og mangochutney. Du finner både oppskrifter på det og på flere velsmakende matretter fra India her.

 

Murgh makhani
Murgh makhani

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese