Reinsdyrplomme med rødvinssaus

Reinsdyrplomme med rødvinssaus og kantareller med løk og bacon er nydelig selskapsmat. Tilbehøret kan også brukes til reisdyrstek eller annen biff.

Kantareller med løk og bacon:

1 løk

200 g kantareller

100 g baconterninger

Stek kantarellene i smør, ta den ut og stek baconet i samme smør, tilsett løken og kantarellen og stek til løken er blank og litt gyllen. Om du vil, kan du tilsette litt finhakkede urter før servering, f.eks. bladpersille, timian eller andre urter som passer til måltidet.

Kantareller med løk og bacon
Kantareller med løk og bacon
Sausen:

1/2 finhakket løk

Litt smør

2 fedd finhakket hvitløk

4 dl rødvin

2 ss god og søt balsamicoeddik

2 laurbærblader

4 dl god kraft, ev. vann og oksefond

100 g smør

1 ss maisenna

Salt og pepper

Blank løken i litt smør. Tilsett hvitløk, balsamico og rødvin og la det koke til 1/4 av væskemengden. Det tar ca. 30 min. Tilsett kraft, laurbær og rosmarin og la det koke i 20 minutter til. Sil blandingen og tilsett maisenna. La det få et raskt oppkok og tilsett smøret. Når smøret er tilsatt, skal ikke sausen koke mer, kun røres i, til smøret har smeltet.

 

Reinsdyret:

Salte og pepre reinsdyrplommene på begge sider. Brun dem på begge sider, i varm stekepanne med litt smør. Sett dem i ovnen på 100 grader, stikk inn termometer og la biffene stå i ovnen til ønsket kjernetemperatur (55 grader rød, eller 60 grader rosa).

 

Reinsdyrplomme med rødvinssaus
Reinsdyrplomme med rødvinssaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese