Pasta med bacon og paprika er godt, billig og lettvint, så det er super hverdagsmat. Pasta med bacon og paprika passer like godt for alle, også for de små barna.
1 løk
2 hvitløksfedd
250 g tørrsaltet bacon, eller mer, om dere er veldig sultne, delt i terninger og sprøstekt
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
1 dl eplejuice
1 ts kylling-, grønnsaks- eller fiskefond (ev. buljongterning)
Salt og pepper
1 paprika, delt i strimler
500 g spagetti
1 neve finhakket bladpersille
Parmesan
Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett eplejuice og fond og la det koke i noen minutter. Tilsett bacon, paprika og persille rett før servering.
Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet, bortsett fra 1 dl og bland både det og pastaen med sausen i en stor bolle. Sett hele bollen på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv. Server med parmesan, som gjestene kan rive over selv. Sett frem salt og pepper også.

Du finner mange spennende pastaretter her.