Ravioli i tomatsaus

Ravioli i tomatsaus er en nydelig rett fra middelhavsområdet. Du kan enten kjøpe ferdig ravioli eller lage selv.

Oppskriften er til 4 personer.

Sausen:

1 løk

2 hvitløksfedd

1 knust, tørket chili

6 ss olivenolje

3 dl hvitvin

2 ss kyllingfond

10 minitomater, delt i to

Salt og pepper

500 g spagetti

1 bunt finhakket bladpersille

Parmesan

Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, fond og tomater og la det koke i noen minutter. Smak til kraften med salt og pepper og rør inn persille rett før servering.

Lag ravioli (oppskrift nedenfor), eller kok ferdigkjøpt etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland dem med sausen. Fordel ravioli med saus på 4 tallerkener og sett frem parmesan, så gjestene kan rive eller høvle den over selv.

Hjemmelaget pasta:

250 g hvetemel helst durumhvete eller fint pastamel

1⁄2 ts salt

2 egg

2 eggeplommer

Sikt melet i en liten haug på bordet og lag en grop midt i. Hell egg, eggeplommer og salt i gropa. Bland ingrediensene sammen med med fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.

Når nesten all fuktigheten er absorbert i melet samles alt til en deig, som knas i minst 5 minutter. Deigen er litt hard i starten, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir smidigere og lettere å jobbe med.

Pastadeigen er ferdig når den er myk, elastisk og varm. Hvis den virker klissete tilsettes litt mer mel. Den kan gjerne stå i kjøleskap i noen timer før den skal brukes, men da må den få hvile i romtemperatur i  30 min. før bruk.

Pakk pastadeigen inn i plastfolie og la den hvile i minimum 30 min. før den kjevles ut eller kjøres den gjennom pastamaskinen.

 

 

Pakk ut pastadeigen og legg den ut flatt underlag med litt mel på. Form deigen til en firkant med litt mindre bredde enn pastamaskinens åpning. Still maskinen på det tykkeste hakket og sveiv deigen gjennom. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere for hver gang deigen sveives igjennom, til den har gått igjennom på den tynneste innstillingen eller så tykk du vil ha den.

Fyll til raviolien:

1 rødløk, finhakket

1 løk, finhakket

1/2 pk skivet aromasopp, finhakket

1 cm hvitløk fra tube

1 pk ricotta

100 g sprøstekt bacon, knust

1 neve finhakket persille

1 neve finhakket salvie

1/2 ts pepper

1 ss reven parmesan

Legg baconskiver på bakepapir i ovnen på 200 grader, til de blir sprø. Knus dem med hendene.

Brun sopp og løk i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og smak til med salt og pepper.

Legg fyllet med teskje med litt avstand på pastaen. Legg neste lag med pasta over og klem godt rundt hver fyll med hendene. Jeg har kjøpt pastautstikkere hos Jernia, som forsegler pastaen ekstra godt, men du kan gjerne bruke et kjøkkenglass til å trykke ut raviolien med.

Kokes i vann tilsatt god med salt i ca. 5 minutter.

 

Ravioli i tomatsaus
Ravioli i tomatsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese