Risretter er matretter hvor hovedingrediensen er ris. Her finner du både velkjente risretter og mer ukjente, men likevel velsmakende og spennende varianter.
- Gratinert risottoGratinert risotto er en fin måte å bruke opp risottoen på, eller om du bare har lyst på en ekstra god risotto.Fortsett å lese «Gratinert risotto»
- GrønnsaksrisGrønnsaksris er supert tilbehør til stekte og grillede kjøttretter. 2 porsjoner ris kokt etter anvisning på pakken 1 boks mais 1 paprika,Fortsett å lese «Grønnsaksris»
- KantarellrisottoKantarellrisotto smaker nydelig og kan brukes enten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Riktig tilberedt risotto skalFortsett å lese «Kantarellrisotto»
- Kylling- og rekerisottoKylling- og rekerisotto er en knallgod rett. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utoverFortsett å lese «Kylling- og rekerisotto»
- KyllingrisottoKyllingrisotto er en kjempenydelig rett. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utover tallerkenen. OppskriftenFortsett å lese «Kyllingrisotto»
- MachboosMachboos er opprinnelig fra Bahrain og der er den også nasjonalretten. Risretten kan minne om pilaffris og er utbredt over hele Midtøsten.Fortsett å lese «Machboos»
- Mammas krabberisottoMammas krabberisotto er fantastisk godt og en fin avveksling fra krabbe naturell på en loffskive. Mammas krabberisotto kan brukes både som hovedrett,Fortsett å lese «Mammas krabberisotto»
- OuzirisOuziris er en deilig arabisk alt-i-ett-risrett, som faller i smak hos både liten og stor. Den er ikke sterk, kun smaksrik, menFortsett å lese «Ouziris»
- PilafrisPilafris er deilig tilbehør til mange slags retter. Du kan gjøre den vegetar, ved å bruke grønnsakskraft i stedet for kyllingkraft. 1Fortsett å lese «Pilafris»
- RekerisottoRekerisotto er en mettende rett som passer til både lunsj, middag og som kveldskos. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytendeFortsett å lese «Rekerisotto»
- Ris à la MandeRis à la Mande er den danske broren til riskrem og den smaker mye bedre. Den har revet marsipan i stedet forFortsett å lese «Ris à la Mande»
- RisbollerRisboller lages ofte med mørk sjokolade. Jeg er mer glad i lysere sjokolade, så denne oppskriften passer meg godt. Du kan setteFortsett å lese «Risboller»
- Riskrem med jordbærsausRiskrem med jordbærsaus hører julen til for mange av oss. Jeg lager alltid mer risgrøt enn jeg trenger og serverer det tilFortsett å lese «Riskrem med jordbærsaus»
- RislapperRislapper er smart å lage, når du har rester av risgrøt eller kokt ris etter middagen og det smaker godt også. 400Fortsett å lese «Rislapper»
- RisottoJeg husker risotto som noe tørt og trist fra kjøkkenskolen i barndommen, men risotto laget på riktig måte, smaker nydelig. Du kanFortsett å lese «Risotto»
- Risotto med aromasopp og trøffelRisotto med aromasopp og trøffel smaker helt nydelig, enten som en lunsjrett eller til middag. Om du ønsker denne som en vegetarrett,Fortsett å lese «Risotto med aromasopp og trøffel»
- SteinsopprisottoSteinsopprisotto smaker nydelig og kan brukes enten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. 1 finhakket løk 1/2Fortsett å lese «Steinsopprisotto»
- Sticky pandanris med ananasSticky pandanris med ananas er en nydelig dessert fra Sørøst-Asia. Du får kjøpt ris som er egnet til sticky rice (glutinøs) ogFortsett å lese «Sticky pandanris med ananas»
- Sticky pandanris med kokossausSticky pandanris med kokossaus er en av de beste dessertene jeg vet og jeg synes elementene i den harmonerer helt perfekt medFortsett å lese «Sticky pandanris med kokossaus»