Indrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssaus

Indrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssaus er lekker og velsmakende selskapsmat. Jeg serverer det med sellerirotpuré, men det passer godt med andre grønnsaker også. Det er litt jobb, men vel verdt tiden du bruker på forberedelsene.

Sausen:

1/2 finhakket løk

Litt smør

2 fedd finhakket hvitløk

4 dl rødvin

2 ss god og søt balsamicoeddik

2 laurbærblader

4 dl god kraft, ev. vann og oksefond

100 g smør

1 ss maisenna

Salt og pepper

Blank løken i litt smør. Tilsett hvitløk, balsamico og rødvin og la det koke til 1/4 av væskemengden. Det tar ca. 30 min. Tilsett kraft, laurbær og rosmarin og la det koke i 20 minutter til. Sil blandingen og tilsett maisenna. La det få et raskt oppkok og tilsett smøret. Når smøret er tilsatt, skal ikke sausen koke mer, kun røres i, til smøret har smeltet.

Trekkspillpoteter:

4 bakepoteter, skrelt og delt i 2 cm skiver på langs

100 g smør

2 hvitløk, finhakket

1/2 ts salt

Legg en potetskive mellom to grillspyd av tre. Skjær snitt på tvers av potetskivene og la kniven stoppe i spydene. Snu potetskiven, legg på plass grillspydene og gjenta kuttingen, men på skrå denne gangen.
Trekk poteten forsiktig fra begge ender for å løsne mønsteret og vri den lett i hendene dine.

Legg potetskivene i vann i 10 minutter, så litt av stivelsen trekkes ut. Dette grør dem sprøere når de bakes.

Smelt smøret, bland inn salt og hvitløk, pensle potetene på begge sider og legg dem i en ildfast form. Stek midt i ovnen i ca. 40 minutter på 175 grader, pensle med smørblandingen av og til og snu dem etter halve tiden.

 

Sellerirotpuré:

1 sellerirot

1 gulrot

Fløte, så det akkurat dekker

3 ss kyllingfond

2 fedd hvitløk, finhakket

1/2 sitron, kun litt av saften

Salt og pepper

Skrell og del sellerirot og gulrot i terninger. Terningene legges i en kjele og dekkes akkurat med fløte. Tilsett kyllingfond og hvitløk og la det koke til terningene er møre. Kjør det til en fin puré og smak til med sitron, salt og pepper.

Indrefileten:

Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.

Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, og sett den i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.

Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med salt og pepper og vakuumerer det i posen, sammen med knust hvitløk, timian og 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.

 

Indrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssaus
Indrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese