Sarah Bernard

Moren min lager alltid Sarah Bernard i langpanne til jul. Den smaker nydelig og den kan oppbevares i biter i fryseren, så den er veldig holdbar. Her er mammas oppskrift:

Mandelbunn:

400 g mandler, grovmalte

350 g sukker

3 ts bakepulver

6 eggehviter

Stivpisk eggehvitene. Bland mandler, sukker og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggehvitene. Kle en langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir og fordel kakerøren utover. Stek på 175 grader, midt i ovnen i 30 minutter. Sett formen på en rist og avkjøl kaken helt i formen, før du legger på kremen.

Krem:

250 g smør, romtemperert

200 g melis

6 eggeplommer

2 ts ekte vaniljesukker

Kjør smør og melis hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin. Rør inn resten av ingrediensene og fordel utover den avkjølte kakebunnen. Sett kaken kaldt i et par timer, før du tar på kremen.

Sjokoladetrekk:

200 g mørk kokesjokolade, f.eks. dronningsjokolade, grovhakket

2 ss smør

Smelt sjokolade og smør i en bolle, over vannbad. Avkjøl sjokoladeblandingen litt, før den fordeles over kaken. Sett Sara Bernard kaldt i noen timer. Del i passe kakestykker, men ikke for store, for Sarah Bernard er mektig.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese