Sherrysild

Sherrysild

Sherrysild har en mild tomatsmak, i tillegg til den deilige smaken av sherry. Sherrysild passer spesielt godt på frokostbordet til jul, men kan selvfølgelig lages og nytes hele året. Den er holdbar i 1-2 uker i kjøleskapet.

  • 4 kryddersildfileter, utvannet
  • 1 rødløk i tynne ringer
Lake:
  • 1 dl sukker
  • 1 dl sherry
  • 3 ss sherryeddik
  • 1 stk knivsodd hvit pepper
  • 2 ss tomatpuré

Varm opp ingrediensene til laken, bortsett fra tomatpuréen, til sukkeret er helt oppløst (ikke kok). Avkjøl og bland med tomatpure. Skjær sildefiletene i pene gaffelbiter og legg sild og løk lagvis på glass. Hell laken over og la silden trekke 2 døgn før servering.

Sherrysild
Sherrysild

 

Du finner mange flere spennende sildeoppskrifter her. Hva med å arrangere et sildebord, for venner og familie?

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Legg igjen en kommentar