Sitron- og urtebakt laks

Sitron- og urtebakt laks

Sitron- og urtebakt laks er både lettvint og godt. Jeg brukte båtpoteter og smørdampede gulrøtter til, men du kan gjerne bruke kokte poteter og andre grønnsaker også.

Potetene:

200-250 g poteter per person

Raps- eller solsikkeolje

Salt og pepper

Del potetene i båter og legg dem i en ildfast form og risle over litt olje. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen på 250 grader til de får en gyllen, fin farge og er gjennomstekte. Rør et par ganger under stekingen, så de får farge på alle sider.

Laksen:

1 kg laksefilet med skinn

Salt og pepper

2 dl crème fraîche

1 neve finhakket kjørvel, ev. persille el. dill

Skall av 1 sitron

1 ss flytende honning

Legg laksen med skinnsiden ned i en smurt ildfast form. Krydre med fiskekrydder, salt og pepper.

Bland sammen resten av ingrediensene og smør blandingen over laksen.

Stek den i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Skvis over litt sitron og server med valgfrie poteter og grønnsaker.

 

Sitron- og urtebakt laks
Sitron- og urtebakt laks

 

Du finner spennende og varierte fiskeoppskrifter fra hele verden her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese