Skatevinger med gremolata

Skatevinger med gremolata er nydelig. Jeg bestiller skatevinge på Meny, men det er sikkert flere butikker som kan skaffe det. Oppskriften er passe til 4 pers.

Gremolata:

1 finhakket potte dill

1 potte persille

2 fedd finhakket hvitløk

1 lite glass kapers

2 finstrimlede vårløk

2 dl mangoeddik

1 dl sitronolje

1 dl olivenolje

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du tilbereder resten.

 

Bakte perlepoteter:

1 kg minipoteter

Olivenolje

Salt og pepper

 

Risle litt olje i langpanna og legge potetene i hele. De kan krydres med det du ønsker av både krydder og urter. Her har jeg brukt kun salt og pepper. Jeg ruller potetene i oljen, så de blir dekket rundt hele og steker dem på 220 grader til de er møre. Sjekk med en spiss kniv.

 

Skate:

1 kg skatevinge med skinn

Olivenolje

20 minitomater, delt i 2

Risle en ildfast form med litt olje og legg skatevingen med skinnsiden ned. Legg i minitomater og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen vingen.

 

Skatevingen flaker seg lett, så vær forsiktig når du flytter den. Det er enklest å sette formen på bordet.

Skatevinger med gremolata
Skatevinger med gremolata

 

Du finner flere spennende, velsmakende og varierte retter med fisk her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese