Laks og nudler som i Østen er en veldig sunn rett, som er enkel å lage til mange. Oppskriften er passe til 4-6 personer.
2 løk, i strimler
3 fedd hvitløk, finhakket
1 pk shitakesopp i skiver
1 gulrot i strimler
1 cm finhakket ingefær
1 ts malt sitrongress
1 ss fishsauce
2 ts sesamolje
1 boks tomater (helst Mutti)
2 ts soyasaus
1 ss kyllingfond
2 ss sweet chilisauce
6 dl vann
1/2 finhakket chili
400 g laks eller ørret i terninger
1/2 pk nudler
2 ss koriander fra tube eller 1 neve frisk, finhakket
1/2 vårløk i strimler
Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett sopp, gulrot, ingefær, sitrongress, fishsauce, sesamolje, tomater, fond, chili, chilisauce, koriander, soyasaus og vann. La det småkoke i 10 min. Tilsett laks og vårløk og la det trekke i 5 min. Serveres med nudler og godt brød, f.eks baguetter.