Snitsel med pommes noisettes og kaperssmør

Snitsel med pommes noisettes og kaperssmør er en matrett som serveres i flere av landene i Mellom- og Sør-Europa. Oppskriften er med kalv, men du kan lage den med annet storfekjøtt eller ytrefilet av svin, om du ønsker det. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Snitslene:

800 g flatbiff av kalv, eller mørbrad

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

2 dl hvetemel

4 egg

5 dl panko eller strøkavring

1 dl

3 ss smør

3 ss rapsolje

200 g erter (helst ferske eller frosne)

1 ss smør

8 ansjosfileter (frivillig)

2 ss kapers

1 sitron i båter

 

 

Skjær kjøttet i 4 skiver og bank dem ut til de er 5 mm tykke. Krydre med salt og pepper på begge sider. Finn fram tre dype tallerkener eller boller. Hell melet i den første og visp sammen eggene i den andre. Bland griljermelet med parmesanen i den tredje bollen og plasser de tra bollene etter hverandre på benken. Dypp en og en kjøttskive først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel, og legg dem med litt avstand på et bakepapir.

Varm en stor stekepanne og ha i ca. 1/4 av smøret og all oljen. Når det slutter å bruse, kan du legge i to snitsler og steke dem ca. 3 min. på hver side, til de er gylne og sprø. Legg dem over i en ildfast form og hold dem varme. Gjenta prosessen med de siste snitslene.

Kaperssmør:

50 g smør

1 løk, finhakket

2 ss kapers, finhakket

Pepper

Fres løken i smør til den er blank, tilsett kapers, kok opp og smak til med pepper.

Pommes noisettes:

750 g mandelpoteter

5 eggeplommer

150 g smør

Salt og nykvernet pepper

100 g mel

100 g strøkavring

2 egg, sammenpisket

2 dl frityrolje

 

 

Skrell og kok potetene i vann, tilsatt salt, til de er møre og la dem dampe godt av seg. Mos dem, sammen med smør, ta blandingen av platen og rør inn eggeplommene, en etter en. Smak til med salt og pepper.

Hell melet i én bolle, sammenpisket egg i den neste og strøkavring i en tredje bolle.

Form små boller, på størrelse med hasselnøtter og vend dem i først i mel, deretter egg og til slutt i kavring. Legg dem på en tallerken, til du har laget ferdig alle.

Varm opp olje til 180 grader i en gryte, eller bruk frityrgryte og friter pommes noisettes til de er gylne Friter gjerne i flere omganger, avhengig av størrelsen på gryta og spre dem på en tallerken dekket med absorberende kjøkkenpapir. Server pommes noisettes varme.

Snitsel med pommes noisettes og kaperssmør

Snitsel med pommes noisettes og kaperssmør

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese