Sommerbærgelé

Lag din egen sommerbærgele, så får du den med akkurat de bærene du har lyst på. Det er ikke vanskelig og det smaker godt.

14 g gelatinpulver

175 g sukker

6 dl vann

600 g blandede bær, bringebær, jordbær, rips, solbær, bjørnebær, blåbær

1 ss rosevann

Fukt 8 porsjonsformer med vann og kle dem med plastfolie.

Kok opp sukkeret i vannet og la det koke i 2 minutter, til sukkeret er oppløst. Ta vannet av platen og rør inn gelatinen. Sett det til avkjøling i 30 min.

Legg bærene i formene og press dem lett sammen, så den kommer nedenfor kanten på formene. Rør rosevannet inn i den lett avkjølte sukkerlaken og hell blandingen over bærene. Dekk med plastfolie, så ikke bærene flyter opp.

La geleen stå kaldt over natten, før den hvelves over på et serveringsfat og pyntes med krem tilsatt litt rosevann eller vaniljekrem. Serveres med en kjeks eller to.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese