Søtpotet- og marshmallowpai

Søtpotet- og marshmallowpai er en mektig dessertt, så en liten bit til hver er nok. Toppen blir deilig sprø og er min favorittdel av denne paien.

Pecanbunn:

3 dl hvetemel

90 g pekannøtter

3 ss melis

1 klype salt

60 g smør i terninger

1 dl isvann

Kjør mel, pekannøtter, melis og salt i en food processor. Tilsett smør og kjør massen sammen til smøret er på størrelse med erter, før du tilsetter vannet og kjør videre til deigen begynner å henge sammen. Tilsett mer vann om nødvendig. Sett den kaldt i minimum 30 minutter, før den trykkes ut i en paiform.

Fyll:

1 liten, kokt søtpotet uten skall

1 klype kanel

2 dl sukker

1 klype kardemomme

1 klype ingefær

2 egg

2,5 dl fløte

250 g marshmallows

Kjør søtpotet, sukker og krydder til en jevn masse i en food processor. Tilsett egg og fløte og kjør videre til du har en fin, jevn masse.

Hell fyllet opp i bunnen og sett paien midt i ovnen på 190 grader i ca. 35 minutter. Fyllet skal så vidt ha satt seg. Avkjøt paien helt.

Legg tett i tett med marshmallows på toppen av paien. Sett den i ovnen på 250 grader under grillelementet i 1-2 minutter. Følg godt med, så ikke marshmallowsen blir brendt, for dette går fort.

Serveres med krem eller hjemmelaget is, som du finner oppskrift på her

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese