Stekefri sjokolade- og hasselnøttostekake

Stekefri sjokolade- og hasselnøttostekake

Stekefri sjokolade- og hasselnøttostekake er fantastisk godt, både som dessert og til kaffen. Nugattien gjør at den er også en favoritt hos barna.

Bunnen:

300 g italienske kjeks (ev. digestive)
150 g smør, smeltet

Knus kjeksen til fine smuler i en foodprosessor, tilsett smøret og bland godt. Hell blandingen over i en bakepapirkledd springform på 23 cm i diameter. Trykk blandingen jevnt over bunnen med fingrene eller baksiden av en spiseskje. Sett bunnen i kjøleskapet og avkjøl mens du lager fyllet.

Fyll:

700 g kremost naturell (romtemperert)
50 g melis
400 g nugatti
2 ts vaniljeekstrakt
2 ss kakaopulver, siktet

Visp sammen kremost og melis i en stor bolle til en jevn og kremaktig masse. Tilsett litt og litt nugatti, vanilje og kakao og fortsett å vispe til det er helt blandet.

Hell blandingen over kjeksbunnen og fordel den jevnt med baksiden av en skje. Dekk med plastfolie og sett formen kaldt i minst 6 timer.

Topping:

200 g nugatti
2 ts vaniljeekstrakt
80 ml fløte
80 g ristede hasselnøtter, hakket

Hell sjokoladepålegget i en stor bolle, som tåler varme, sammen med vaniljen. Varm opp fløten i en liten kjele på middels varme. Så snart kremen begynner å putre, hell den over sjokoladeblandingen og la stå i 2 minutter, før du rører det sammen til den en jevn masse. La den avkjøles litt.

Ta kaken ut av kjøleskapet, ta av plastfolien og hell over sjokoladetoppingen og dryss på hasselnøttene. Glatt overflaten med en slikkepott. Dekk igjen med plastfolie og sett den kaldt i minimum 2 timer, til den er stiv.

Løsne sjokolade- og hasselnøttostekaken fra formen ved å bruke en skarp kniv og legg den over på et fat.

Stekefri sjokolade- og hasselnøttostekake
Stekefri sjokolade- og hasselnøttostekake

 

Du finner oppskrifter på flere velsmakende kaker her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese