Suppelapskaus med røkt skinke eller bayonneskinke er en slags tynn, lys lapskaus, men selv om den er tynn, har den mye smak. Denne suppelapskausen kan også lages med sommerskinke, juleskinke eller påskeskinke. Suppelapskaus med røkt skinke er en fin rett å servere på for eksempel hyttetur, siden alt lages i en kjele. Om du vil gjøre retten ekstra lettvinn, kan du erstatte noen av grønnsakene med frossen lapskausblanding.
2 ss smør
2 løk, finhakket
400 g potet i terninger
Kraften/geleen fra skinkeposen
2 l vann
2 laurbærblader
1 purre i strimler
2 ss kyllingfond
2 ss grønnsaksfond
1 persillerot, i terninger
1 sellerirot, i terninger
5 gulrøtter i terninger
1/2 purre, finstrimlet
1 røktskinke eller bayonneskinke i terninger
1 bunt bladpersille, finhakket
Pepper og ev. salt
Fremgangsmåte:
Stek løken i smør til den er blank. Hell på resten av ingrediensene, bortsett fra skinken og bladpersillen og la det koke i 20 minutter, til potetene er gjennomkokte.
Legg i skinketerningene og la det trekke i 10-12 minutter, til den er gjennomvarm. Smak til med pepper og ev. mer fond og rør inn bladpersillen.
Server med godt brød eller flatbrød.
Du finner oppskrifter på masse deilig tradisjonsmat HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.