Suppelapskaus med røkt skinke

Suppelapskaus med røkt skinke

Suppelapskaus med røkt skinke eller bayonneskinke er en slags tynn, lys lapskaus, men selv om den er tynn, har den mye smak. Denne suppelapskausen kan også lages med sommerskinke, juleskinke eller påskeskinke. Suppelapskaus med røkt skinke er en fin rett å servere på for eksempel hyttetur, siden alt lages i en kjele. Om du vil gjøre retten ekstra lettvinn, kan du erstatte noen av grønnsakene med frossen lapskausblanding.

2 ss smør

2 løk, finhakket

400 g potet i terninger

Kraften/geleen fra skinkeposen

2 l vann

2 laurbærblader

1 purre i strimler

2 ss kyllingfond

2 ss grønnsaksfond

1 persillerot, i terninger

1 sellerirot, i terninger

5 gulrøtter i terninger

1/2 purre, finstrimlet

1 røktskinke eller bayonneskinke i terninger

1 bunt bladpersille, finhakket

Pepper og ev. salt

Fremgangsmåte:

Stek løken i smør til den er blank. Hell på resten av ingrediensene, bortsett fra skinken og bladpersillen og la det koke i 20 minutter, til potetene er gjennomkokte.

Legg i skinketerningene og la det trekke i 10-12 minutter, til den er gjennomvarm. Smak til med pepper og ev. mer fond og rør inn bladpersillen.

Server med godt brød eller flatbrød.

 

Suppelapskaus med røkt skinke
Suppelapskaus med røkt skinke

 

Du finner oppskrifter på masse deilig tradisjonsmat HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese