Svin med peanøttsaus og salat kan være både selskapsmat og hverdagsmat, avhengig av hvilken stykningsdel du velger. Til selskap kan du bruke indrefilet og til hverdags f.eks. koteletter.
Kjøttet:
1 dl Ketjap Manis
2 ts hvitløk fra tube
1 ts Sambal Oelek
1 ss sesamolje
2 ss nøytral olje
1 ss ingefær fra tube
1 neve frisk, finhakket koriander
Start med marinaden til svinekjøttet. Bland Ketjap Manis, hvitløk, Sambal Olek, olje, sesamolje, ingefær og koriander godt sammen. Bland inn kjøttet og la den ligge i marinade i minimum 30 minutter, gjerne over natten. Ta vare på marinaden, som skal brukes til sausen. Grill eller stek kjøttet på hver side.
Peanøttsausen:
1/2 glass peanøttsmør
Marinaden fra kjøttet
Bland sammen i en kjele og kok opp. Spe med vann til det er passe tykt.
Salaten:
1 hode isbergsalat, finstrimlet
1 rødløk i tynne strimler
2 vårløk, finstrimlet
1 rød paprika, strimlet
1 gul paprika, strimlet
20 cashewnøtter, ristet i tørr panne
Friske korianderblader
Legg alt i lag utover et fat.
Dressing:
1 lime, saften
2 ss fishsauce
2 ss brunt sukker
1 ts fersk, revet ingefær
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 rød chili
2 ts sesamolje
Lag dressingen og fordel den utover salaten.
Server gjerne svin med peanøttsaus og salat med nudler eller ris.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.