Svinefilet med honning- og soyaglace

Svinefilet med honning- og soyaglace er en lekker rett, hvor det salte fra baconet, det syrlige og søte fra glacen og det smaksrike schezuanpepperet gir en fin hamoni. Oppskriften er passe til 4 pers.

Glace:

1 dl honning

1 dl soyasaus

Ca. 1/2 dl limejuice

Litt knust schezuanpepper

Kok honning, soyasaus og schezuanpepper til en sirup. Smak til med limejuice og avkjøl.

Svinefileten:

800 g indrefilet av svin

1 fedd malt hvitløk

1 ss malt ingefær

Pepper

3 pk tørrsaltet nakkebacon i skiver

Frisk koriander

Cashewnøtter, grovhakket og ristet i tørr panne

Del fileten i tre lag, som henger sammen. Legg stykket langsiden mot deg, bruk en skarp kniv og skjær det øverste laget nesten til enden. Brett ut og snu fileten med motsatt vei. Skjær det neste laget, men stopp før du kommer til enden. Brett ut de sammenhengende lagene, smør på hvitløk og ingefær og dryss på pepper. Rull sammen indrefileten med krydderet på innsiden og pakke det inn i bacon.

 

Legg fileten i en ildfast form med 1/2 dl raps- eller solsikkeolje og sett i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter. Ta fileten ut av ovnen og smør på glace i flere runder. La fileten hvile, så kjøttsaftene har satt seg, før du skjærer opp i serveringsstykker og drysser på frisk koriander og cashewnøtter.

Dressing:

2 ss extra virgin olivenolje

2 ss soyasaus

1,5 dl risvineddik

3 ss flytende honning

1 finhakket rød chili

Salt and nykvernet pepper

Visp sammen alle ingrediensene.

Salaten:

Isbergsalat, strimlet

Rødkål, finstrimlet

Paprika i små teringer

Agurk i små terninger

Vårløk i tynne strimler

Finhakket koriander

Cashewnøtter, grovhakket og ristet i tørr panne

Bland alle ingrediensene i en bolle og hell over dressingen.

 

Server svinefilet med honning- og soyaglace med salaten og ris, kokt etter anvisning på pakken. Sett også frem ekstra cashewnøtter og korianderblader.

Svinefilet med honning- og soyaglace
Svinefilet med honning- og soyaglace

 

Du finner oppskrifter på mange spennende og varierte retter fra alle verdenshjørner her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese