Svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter

Svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter er en nydelig middagsrett, som gjerne kan serveres til gjester. Om du ikke har sous vide, kan du brune svinet og steke det i ovnen i stedet. Kjernetemperaturen skal være ca. 70 grader når du tar det ut.

Dersom du lager pærene først, kan du bruke kokevæsken fra dem i sausen i stedet for tilsvarende ingredienser fra listen.

Sausen:

2 ss smør

1 finhakket løk

1 flaske rødvin

4 dl solbærsirup

Saft og skall av 1 båt sitron

1 kanelbark

1 stjerneanis

Noen kvister frisk timian

2-4 ss kalvefond

Pepper

Fres løken blank og myk i smøret. Tilsett vin, saft og krydder og la det koke inn til 1/4 av væskemengden. Smak til med kalvefond og pepper. Jevn med brun maisennajevner og server.

Potetene:

Kok poteter, det er fint om de ikke er kokefaste. Legg de ferdigkokte potetene over i smurt ildfast form. Knus potetene lett med en gaffel. Dryss over reven parmesan og panko, eller strøkavring. Risle over litt olivenolje og gratiner i ovnen på 200 grader, til toppen er sprø og gyllen. Du kan gjerne bruke grillelement.

Svinefilet sous vide:

Svinefileten krydres med salt og pepper og legges i sous vide på 58 grader i 1,5 time, før du tar den en kjapp runde på grillen eller i stekepanna, så den får fin gyllen farge. La den hvile i noen minutter, før du skjærer den opp.

Svinefilet sous vide
Svinefilet sous vide
Pærene:

Du finner oppskrift på pærene her.

 

Server svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter med valgfrie grønnsaker, f.eks. blomkål, brokkoli eller romanesco.

Svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter
Svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese