Svinenakkespyd med japansk ketsjup og papayasalat

Svinenakkespyd med japansk ketsjup og papayasalat er knallgodt og super grillmat. Oppskriften er passe til 4 personer.

Papayasalat:

1 grønn papaya, skrelt og frøene fjernet

2 chili, finhakket

2,5 cm fersk ingefær, finhakket

2 fedd hvitløk

50 g peanøtter, ristet i tørr panne og grovhakket

1 potte koriander, grovhakket

2 lime, kun saften

2 ss sesamolje

1 ss fishsauce

Riv papayaen grovt med rivjern og bland alle ingrediensene til salaten i en bolle.

Japansk ketsjup:

2 dl østerssaus

2 ss ketsjup

1 ss worchestershiresaus

Bland alle ingrediensene sammen.

Svinenakkespyd med japansk ketsjup og papayasalat

Grillspyd av svinenakke med japansk ketsjup:

800 g svinenakke, delt i terninger på 3 x 3 cm

1 porsjon japansk ketsjup

1 potte koriander, finhakket

2 ss hvite sesamfrø

Bland alle ingrediensene sammen og sett kaldt i min. 1 time, gjerne over natten. Tre terningene på grillspyd og legg dem på varm grill. Grill dem på alle kanter og smør dem med resten av den japanske ketsjupen underveis.

Svinenakkespyd med japansk ketsjup og papayasalat
Svinenakkespyd med japansk ketsjup og papayasalat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese