Svinikål – brunkål med flesk er en tradisjonsrik rett, som ligner den mer kjente “broren” fårikål. Det er viktig å bruke kjøtt med ben i, for det gir god smak til kraften.
1-1,5 kg svinekjøtt inkl. ben, f.eks. nakkekoteletter
1 kg hodekål
1,5 l vann
1 ss salt
20 pepperkorn
2-3 kvister frisk timian
1 ss allehånde
4 laurbærblader
Del kjøttet i serveringsstykker og skjær kålen i båter. Legg kjøtt, kål, salt og pepper lagvis i en kjele. Hell på vannet, kok opp la det trekke ved kokepunktet til alt er gjennomkokt. Smak til om det behøves mer salt. Server svinikål med kokte poteter.
![Svinikål Svinikål](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1100224.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.