Syltet chili er kjempegodt til for eksempel tex-/mexmat og diverse stekt og grillet mat. Siden vi har en stor chiliplante i drivhuset, som produserer mer chili enn vi klarer å få brukt som ferskvare, er syltet chili en super løsning. Om du har lyst til å sylte chili selv og ikke har en plante, kan du kjøpe fersk chili i matbutikken. Den syltede chilien må oppbevares på helt rene glass i kjøleskapet.
- 4 dl vann
- 4 dl eplecidereddik
- 2 fedd hvitløk
- 4 ss sukker
- 2 ss salt
- 1 ss hele pepperkorn
- 20 røde eller grønne chili, eller en blanding

Vask glasset og kok det i en stor gryte med vann i 10 minutter.
Kok opp alle ingrediensene bortsett fra chiliene i en kjele. Når både sukkeret og saltet er helt oppløst, er laken klar.
Skjær chiliene i ringer, la frøene være med og legg dem over i det kokte, rene glasset. Hell over den varme laken, avkjøl og oppbevar syltet chili i kjøleskapet.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.