Syltet chili

Syltet chili

Syltet chili er kjempegodt til for eksempel tex-/mexmat og diverse stekt og grillet mat. Siden vi har en stor chiliplante i drivhuset, som produserer mer chili enn vi klarer å få brukt som ferskvare, er syltet chili en super løsning. Om du har lyst til å sylte chili selv og ikke har en plante, kan du kjøpe fersk chili i matbutikken. Den syltede chilien må oppbevares på helt rene glass i kjøleskapet.

  • 4 dl vann
  • 4 dl eplecidereddik
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss sukker
  • 2 ss salt
  • 1 ss hele pepperkorn
  • 20 røde eller grønne chili, eller en blanding
Chili fra egen avling
Chili fra egen avling

 

Vask glasset og kok det i en stor gryte med vann i 10 minutter.
Kok opp alle ingrediensene bortsett fra chiliene i en kjele. Når både sukkeret og saltet er helt oppløst, er laken klar.

Skjær chiliene i ringer, la frøene være med og legg dem over i det kokte, rene glasset. Hell over den varme laken, avkjøl og oppbevar syltet chili i kjøleskapet.

Syltet chili
Syltet chili

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.