Torsk med bakte perlepoteter og paprikasaus

Torsk med bakte perlepoteter og paprikasaus er en litt uvanlig kombinasjon, men paprikasausen passer godt til all hvit fisk.

Torsken:

Krydre torsken med salt og pepper minimum 1 time før den skal varmebehandles. Det gjør at du får et fastere resultat med mer smak. Om du ønsker mer spennende smak, kan du krydre med seafood & fish fra Santa Maria, men det er viktig å huske at den også er salt og at du derfor bør redusere saltingen. Legg torsken på grillen i 2 minutter på hver side, eller stek den i stekepannen i smør.

Bakte perlepoteter:

Risle litt olje i langpanna og legg i potetene. De kan krydres med det du ønsker av både krydder og urter, men rer har jeg brukt kun salt og pepper. Rull potetene i oljen, så de blir dekket rundt hele og stek dem på 220 grader til de er møre. Sjekk med en spiss kniv.

Paprikasaus:

2 store paprika

1 finhakket rødløk

1 ss olivenolje

2 ts tørket persille

1 dl rødvin

1 laurbærblad

3-4 dråper tabasco

1 ts fiskefond

1 dl fløte

Salt og pepper

  Paprikasaus til hvit fisk

Sett ovnen på fullt. Kutt paprikaen i to på langs, skjær av bunnen og toppen og fjern frøene. Legg paprikaene på en rist, dekket med aluminiumsfolie og sett dem i ovnen. Følg med og snu dem underveis så de blir jevnt grillet. De skal få sorte flekker. Ta ut paprikaene, og dra av skallet.

Mos paprikaene med en stavmikser. Stek løken myk i en liten kjele, og tilsett den moste paprikaen, vin, laurbær, tabasco, fond og persille. La det koke i 10 minutter, tilsett fløte og smak til med salt og pepper.

Grønnsakene:

Vårløk i strimler

Sukkererter i strimler

Minigulrøtter

Kok opp grønnsakene i smør og la dem dampe under lokk i et par minutter.

Server torsk med bakte perlepoteter og paprikasaus med de smørdampede grønnsakene.

 

Du finner mange spennende og varierte fiskeretter fra fjern og nær her.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese