Tunfisk med pastidssaus og båtpoteter

Tunfisk med pastidssaus og båtpoteter

Tunfisk med pastidssaus og båtpoteter er en nydelig rett, som gjerne kan serveres til gjester. Sausen kan lages i forkant og varmes opp rett før den skal serveres. Det er også praktisk at saus og grønnsaker er i samme kokekar. Om du ikke får tak i pastis, kan du gjerne bruke annet anisbrennevin og spør gjerne på polet.

Båtpoteter:
  • 200-250 g poteter per person
  • Raps- eller solsikkeolje
  • Salt og pepper

Del potetene i båter og legg dem i en ildfast form og risle over litt olje. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen på 250 grader til de får en gyllen, fin farge og er gjennomstekte. Rør et par ganger under stekingen, så de får farge på alle sider.

Pastissaus:
  • 4 sjalottløk, finhakket
  • 1 liten, finhakket fennikel
  • 3 gulrøtter i små terninger
  • 1 eple, skrelt og finhakket
  • 4 ss  pastis
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl fløte
  • 1 ss fiskefond

Fres løk, gulrøtter og fennikel i smør, til løken er blank. Tilsett eple og la det frese videre i 5 minutter, før du tilsetter vinen og la den koke inn. Tilsett pastis, fløte og fond. La det småkoke i 5 minutter, til sausen tykner.

Tunfisken:
  • 200 – 250 g tunfisk per person.
  • Salt og pepper

Krydre tunfisken med salt og pepper og grill eller stek den som en biff. Den skal være litt rosa i midten, så det holder at den stekes eller grilles 2 minutter på hver side.

 

Tunfisk med pastidssaus og båtpoteter
Tunfisk med pastidssaus og båtpoteter

 

Du finner mange flere spennende og velsmakende fiskeretter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din til [email protected]. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.