Ukemeny 29

Ukemeny for uke 29

Ukemeny 29 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Hvit pizza med røykelaks og rogn

Jeg er veldig glad i mat fra havet og selv om du kanskje synes det virker merkelig med fisk og skalldyr på pizza, kan jeg forsikre deg om at det smaker bra.

Hvit pizza med røykelaks og rogn
Hvit pizza med røykelaks og rogn
Tirsdag: Gul fiskecurry

Gul fiskecurry serveres i det sørøstlige hjørnet av Asia. Jeg har brukt laks, men kan erstatte laksen med andre faste fiskeslag eller med kylling eller svin.

Gul fiskecurry
Gul fiskecurry
Onsdag: Empanadas

Empanadas kommer opprinnelig fra Spania, men har spredd seg til Portugal og til Sør- og Mellom-Amerika i forbindelse med koloniseringen.

Empanadas
Empanadas
Torsdag: Moules frites

Moules frites – blåskjell med pommes frites er vanlig i både Frankrike, Luksembourg og Belgia og jeg synes det er en fin måte å servere blåskjell på.

Moules frites
Moules frites
Fredag: Biff med hjemmelaget bearnaise

Biff med bearnaise er en klassiker. Det smaker aller best når du lager sausen selv. Det er ikke vanskelig, bare du følger oppskriften.

Biff med hjemmelaget bearnaise
Biff med hjemmelaget bearnaise
Lørdag:
Forrett: Rekecocktail med smak av Østen

Rekecocktail med smak av Østen smaker aller best med ferske reker, men du kan selvfølgelig også bruke frosne eller fra lake, om du skyller dem godt.

Rekecocktail med smak av Østen
Rekecocktail med smak av Østen
Hovedrett: Bun Cha – vietnamesiske kjøttboller

Vietnamesisk mat er smaksrik, men ikke spesielt sterk. Disse kjøttbollene smaker deilig med nudler, en frisk vietnamesisk salat og rikelig med dressing.

Bun Cha – vietnamesiske kjøttboller
Bun Cha – vietnamesiske kjøttboller

 

Dessert: Likørbakte pærer med sjokoladesaus

Likørbakte pærer med sjokoladesaus er både lettvint og godt. Det smaker godt med pisket krem, eller iskrem til, om du ønsker det.

Likørbakte pærer med sjokoladesaus
Likørbakte pærer med sjokoladesaus
Søndag:
Forrett: Filopakket fiken med chèvre

Filopakket fiken med chèvre er super som forrett, kveldsrett, eller som en del av et tapasbord. Filodeig og ferske fiken kjøpes på Meny, asiatiske butikker eller andre velassortert matbutikker.

Filopakket fiken med chèvre
Filopakket fiken med chèvre
Hovedrett: Grilla lammekoteletter med soppsaus og båtpoteter

Grilla lammekoteletter med soppsaus og båtpoteter er lettvinn og god mat og jeg synes det smaker ekstra godt, når årets nye lam kommer i butikken. Om du ikke vil grille, kan du steke dem i panna. Det blir nesten like godt.

Grilla lammekoteletter med soppsaus og båtpoteter
Grilla lammekoteletter med soppsaus og båtpoteter
Dessert: Grillet banan med smeltet sjokolade

Grillet banan med smeltet sjokolade og is er både godt og enkelt og når du først griller, er det lettvint å lage desserten på grillen i samme slengen. Grillet banan kan varieres og du velger selv hvor «voksen» du vil gjøre den.

Grillet banan med smeltet sjokolade
Grillet banan med smeltet sjokolade

 

Ukemeny for uke 29 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner alle tidligere menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese