Empanadas

Empanadas kommer opprinnelig fra Spania, men har spredd seg til Portugal og til Sør- og Mellom-Amerika i forbindelse med koloniseringen. Spania har etter hvert laget større empanadas, mens Portugal og Sør- og Mellom-Amerika lager disse, som er små og velsmakende halvmåner.

Kjøttfyllet:

1 stor melen potet, skrelt og kuttet i terninger på 1/2 cm

2 ss olivenolje

500 g kjøttdeig

1 løk, revet

2 fedd hvitløk, finhakket

1/2 ts chilipulver

1 ts malt spisskummen

1/2 ts malt kanel

1 boks hakkede tomater, helst mutti

2 ts oksefond

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Trekk potetterningene i 3 min. i kokende vann. Hell av vannet og la potetene dame seg tørre. Brun kjøttdeig og løk i en gryte, før du tilsetter potetterningene, krydderet, fond og tomater. La det koke i ca. 1 time på lav temperatur, uten lokk, til blandingen er ganske tørr. Rør jevnlig, så det ikke brenner seg fast.

Deigen:

6 dl mel

1/2 ts havsalt

120 g smør kuttet i små terninger

1 stort egg, romtemperatur

3/4 dl vann

1 egg + 1 ss vann , lett sammenpisket til pensling

Bland alle ingrediensene (bortsett fra egget, som er til pensling) godt sammen, pakk deigen i plast og sett den kaldt i minimum 30 min.

Empanadas:

Ta ut deigen, del den i 10 like deler og kjevle dem til tynne, runde leiver som er 15 cm i diameter. Legg litt fyll på den ene siden, smør den andre siden med litt egg og brett den over. Trykk ned kanten med en gaffel og brett det fine mønsteret.

Nå kan du gjøre det på to måter, og dette er forskjellig fra de forskjellige landene i Sør- og Mellom-Amerika:

  1. Legg empanada på en bakepapirdekt stekeplate, pensle med egg og stek dem i ovnen på 190 grader i ca. 35 min. til de er gyllenbrune.
  2. Stek empanada i frityrolje til de er fine og gylne.

Server empanadas med ønsket dip. Vi foretrekker chimichurri, som du finner oppskrift på her, men du kan bruke salsa, tacosaus eller en annen saus med litt smak i.

Du finner oppskrift på spennende og varierte oppskrifter fra alle verdenshjørner HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese