Ukemeny 37

Ukemeny for uke 37

Ukemeny 37 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Koklemos

Koklemos er en av mine barndoms matretter. Den besto av kjøttdeig, løk og div. grønnsaker. Den har etterhvert blitt til flere forskjellige retter, men felles for alle er de er kjappe å lage, at alt er i en gryte og gir lite oppvask og jammen smaker det godt også. Jeg har akkurat oppdaget at koklemos ikke finnes, men her er oppskrift på en av dem likevel. Denne kaller vi luksuskoklemos, siden den inneholder både bacon og sopp.

Koklemos
Koklemos
Tirsdag: Minas thailaks med en liten tvist

Minas thailaks med en liten tvist er en rett med god thaismak, men med en anelse sennep også.

Minas thailaks med en liten tvist
Minas thailaks med en liten tvist
Onsdag: Gnocchi med kjøttsaus

Gnocchi med kjøttsaus (ragu) er lett å like for både liten og stor. Gnocchi er en italiensk klassiker. Det er pasta, men er laget av poteter i stedet for mel og smaker veldig godt. I det siste har det vært mulig å få tak i god, fersk gnocchi i matbutikken og det er jo mye enklere enn å lage selv. Gnocchi kan brukes til det samme som annen pasta.

Gnocchi med kjøttsaus
Gnocchi med kjøttsaus
Torsdag: Pad krapow gai

Pad krapow gai er en av de beste thailandske rettene sønnen min kan servere meg. Det fine med den er at den i tillegg til å smake nydelig også er rask og enkel å lage.

Pad krapow gai
Pad krapow gai
Fredag: Hawaiipizza

Hawaiipizza er pizza med ananas, bacon og skinke. Den aller første Hawaiipizzaen ble til på en restaurant i Ontario i Canada i 1962.

Hawaiipizza
Hawaiipizza
Lørdag:
Forrett: Abacate com tuna

Abacate com tuna (avocado med tunfisk) er en velsmakende rett fra Guinea-Bissau. Den passer som forrett, lunsj eller en liten kveldsrett.

Abacate com tuna
Abacate com tuna
Hovedrett: Mishkaki 

Mishkaki – Mshakiki er nydelige grillspyd som spises i den østlige delen av Afrika og på den arabiske halvøy. Denne varianten er med indrefilet av kalv og er fantastisk mør.

Mishkaki – Mshakiki
Mishkaki – Mshakiki
Dessert: Kokos- og mangopai

Kokos- og mangopai er en perfekt avslutning på et måltid, med en paibunn laget av nøtter, en deilig kokoskrem og tilslutt et lag med frisk mango. Du kan lage den som én stor pai, eller i porsjonsformer.

Kokos- og mangopai
Kokos- og mangopai

 

Søndag:
Forrett: Varmrøkt pepperlaks med spennende tilbehør

Varmrøkt pepperlaks med spennende tilbehør inneholder flere elementer, som til sammen blir til en deilig kombinasjon. Alt kan gjøres klart i forveien, så den passer godt når du får gjester.

Varmrøkt pepperlaks med spennende tilbehør
Varmrøkt pepperlaks med spennende tilbehør
Hovedrett: Reinsdyrgryte 
Reinsdyrgryte
Reinsdyrgryte
Dessert: Tuvas lapper

Tuvas lapper er nydelige, spesielt når de er nystekte og fortsatt varme. Hun steker dem på takke, men om du ikke har det, kan du bruke en teflonpanne. Det tar bare litt lengre tid.

Tuvas lapper
Tuvas lapper

 

Ukemeny 37 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere spennende og varierte menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.