Koklemos

Koklemos er en av mine barndoms matretter. Den besto av kjøttdeig, løk og div. grønnsaker. Den har etterhvert blitt til flere forskjellige retter, men felles for alle er de er kjappe å lage, at alt er i en gryte og gir lite oppvask og jammen smaker det godt også. Jeg har akkurat oppdaget at koklemos ikke finnes, men her er oppskrift på en av dem likevel. Denne kaller vi luksuskoklemos, siden den inneholder både bacon og sopp.

2 finhakkede løk

500 g karbonadedeig

1 pk smårettbacon

1 pk sjampinjong i skiver

1/2 ltr oksekraft, ev. vann og oksefond

8 poteter i terninger

4 gulrøtter i terninger

1 persillerot i terninger

1/2 sellerirot i terninger

2 laurbærblader

1 boks erter

1 finsnittet purre

Litt finhakket bladpersille

Salt og pepper

Brun løk, karbonadedeig, smårettbacon og  sjampinjong i skiver i en gryte. Tilsett oksekraft, ev. vann og oksefond. Tilsett poteter, gulrot, persillerot og sellerirot i terninger og laurbærblader. La koklemosen småkoke til grønnsakene er møre, for du tilsetter erter, purre og persille og smaker til med salt og pepper.

Koklemos er perfekt å lage i større mengder, som du kan fryse ned i passe porsjoner og ta opp etterhvert, i en travel hverdag.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese