Minas thailaks med en liten tvist er en rett med god thaismak, men med en anelse sennep også. Oppskriften er passe til 4 personer.
800 g laks
2 finhakkede chili
1 dl honning
2 dl soyasaus
1 ss grov sennep
1 ts finhakket eller malt ingefær
Bland sammen alt utenom laksen. Legg laksen i en ildfast form og hell blandingen over. La Minas thailaks med en liten tvist hvile i ca. 15 – 30 min. før den settes i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Serveres med kraften fra bunnen av formen, ris, en limebåt og en god salat, f.eks. mangosalsa.
Mangosalsa:
1 mango i terninger
1 finstrimlet vårløk
1/2 rød paprika i små terninger
1/2 agurk i små terninger
Saften av 1 lime
1 neve finhakket koriander
1/2 ts salt
1 ts pepper
Alt blandes og settes kaldt til mangosalsaen skal serveres.
Server Minas thailaks med en liten tvist, sammen med mangosalsa og nykokt ris.
![Minas thailaks med en liten tvist Minas thailaks med en liten tvist](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/8CF11E3F-02AA-4EDF-8692-D9F8F84F23DE.jpeg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner flere spennende matoppskrifter fra hele verden HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.