Indrefilet av reinsdyr, med soppduchesse, rødvin- og portvinsssaus, portvinsmarinerte kirsebær og rosettkål

Indrefilet av reinsdyr

Indrefilet av reinsdyr, med soppduchesse, rødvin- og portvinsssaus, portvinsmarinerte kirsebær og rosettkål synes jeg er helt fantastisk. Mye kan også gjøres nesten klart i forveien, så den er fin å servere til gjester.

Kirsebærene:

Ta stenene ut av kirsebærene, legg dem i et rent syltetøyglass og helt på portvin, så det dekker bærene. De skal stå og marinere i 2-3 dager. Portvinen brukes deretter i sausen.

Sausen:

6 sjalottløk

1 ss brunt sukker

3 dl portvin

1 dl rødvin

2 dl viltkraft eller fond og vann

4 ss smør

Salt og pepper

Finhakk og brun sjalottløken, før du tilsetter brunt sukker og lar det karamellisere seg. Tilsett portvin og rødvin og la det koke inn til halvparten av væskemengden. Tilsett viltkraft, kok opp og tilsett smøret. Smak til med salt og pepper og om det trengs mer sødme. Tilsett i tilfelle litt mer brunt sukker.

Indrefilet av reinsdyr:

Reinsdyrfileten saltes og pepres og brunes raskt i grillen og legges deretter høyere opp i grillen i ca. 5 minutter. Pass på at den fortsatt er rød/rosa. Du kan også brune den i en stekepanne, tilsatt litt smør og deretter la den steke ferdig i ovnen på 200 grader, til kjernetemperaturen er 55 – 60 grader.

Kantarellduchessen:

750 g mandelpoteter

2 ss smør

2 dl melk

1/2 ts pepper

2 eggeplommer

300 g tørkede kantareller

Legg kantarellene i vann, så de blir gjennommyke. Ta dem ut av vannet og finhakk dem med en kniv. Bitene må være bittesmå, for at du skal få sprøytet dem ut etterpå.

Kok/trekk mandelpoteter i lettsaltet vann og pass på at de ikke koker i stykker. Hell av vannet og mos dem. Tilsett smør, melk, eggeplommer, pepper og den finhakkede kantarellen. Legg blandingen over i en sprøytepose og lag rosetter på et bakepapir, som stekes i ovnen på 250 grader i 10 minutter.

Rosettkålen smørdampes (som det står på pakken).

Legg rosettkålen (ev. rosenkål) i bunnen, Skjær reinsdyrfileten i skiver og legg den på. Legg soppduchessen på kjøttet. Hell sausen rundt, dander med kirsebærene og en kvast med urter. Jeg har brukt kjørvel.

Indrefilet av reinsdyr
Indrefilet av reinsdyr

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese