Sweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioli

Sweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioli er perfekt grillmat. Potetene gjør seg selv i ovnen, aiolien kan lages i forveien eller kjøpes ferdig, så da er det bare å passe på grillspydene og maisen på grillen.

De fleste har vel hørt om chili Claus og hans galskap med å spise sterk chili som underholdning. I kjølvannet av berømmelsen, har han også lansert diverse chiliprodukter, bl.a. krydder. Han klassifiserer produktene i vindstyrke, fra 5 til 15, hvor 5 er helt spiselig og 15 kun er for de aller tøffeste.

Sweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioli
Sweet scorpion grillspyd før grilling

Her har jeg brukt det ene krydderet hans, som heter sweet scorpion grill mix og har vindstyrke 7.

Del rødløk, paprika og biff i passe munnfullbiter og tre dem på grillspyd. Smør dem med litt nøytral olje og krydre dem med sweet scorpion.

Båtpoteter:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potenene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus varmen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Serveres med aioli, som du finner oppskrift på HER.

Sweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioli
Sweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioli

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese