Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker

Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker er en av mine lunsjfavoritter. Vi serverer sandwichen med båtpoteter. Det er viktig å bruke et godt brød, f.eks. landbrød. Oppskriften er beregnet til 1 person, så her er det bare å gange opp.

Båtpotetene:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skru ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Sylta grønnsaker:

Siden de sylta grønnsakene bare blir bedre av å få trekke litt, er det smart å starte med dem tidlig også. De kan gjerne lages dagen i forveien også. Du finner oppskriften HER.

Sausen:

Det neste som er smart å gjøre er sausen. Du kan selvfølgelig kjøpe den ferdig, men den smaker mye bedre hjemmelaget. Du finner oppskrift på sausen HER.

Laksesandwich:

Skjær 2 skiver brød og rist dem i varm stekepanne, tilsatt olje og et par fedd hvitløk, til de blir gylne.

Krydre 200 g laks med fiskekrydder og stek den i smør i en annen panne, til den er nesten gjennomstekt, men ikke helt. Om du vil ta laksen i sous vide, kan du krydre den og vakuumere den med litt smør eller olje, før du legger den i sous viden på 45 grader i 25 minutter.

Legg 1 brødskive på en tallerken, legg på salat, med laksen oppa og den andre skiva på toppen. Spidd sandwichen med et lite grillspyd i tre, med den spisse enden opp. Tre på en sylta agurkskive, tomater og en limebåt.

Legg på poteter og de sylta gulrøttene. Sett på en bolle med litt sennepssaus. Pynt med litt god rogn og dill og server.

Laksesandwich med sennepssaus, sylta grønnsaker og båtpoteter
Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese