Tapas på norsk

Tapas på norsk, smaker godt og kan varieres etter smak og humør. Tapas er opprinnelig det spanske navnet på masse spanske småretter. De har tilsvarende i østen, men da heter det «dim sum». I de arabiske landene rundt middelhavet har de også lokale småretter, men da heter det «meze». Jeg lager ofte alle disse tre variantene, men synes også det er spennende med en norsk variant noen ganger.

Her har jeg brukt badsturøkte lammepølser med bjørneløk og urter, men du kan også bruke en av de andre spennende pølsevariantene som har dukket opp de siste årene. I tillegg har jeg laget min egen rekesalat. Du finner oppskriften HER.

Jeg har brukt forskjellig norsk spekemat og ost fra Eiker gårdsysteri. Kjøttbollene er av elgdeig, og du finner oppskrift på dem HER.

Jeg har også laget tyttebærrømme, som du finner oppskriften på HER.

Båtpoteter smaker godt til og du lager dem enkelt ved å risle litt olivenolje i en langpanne, dele potenene i båter, legge dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrur du ned til 200 grader og lar dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Server tapas på norsk med godt brød og en frisk salat til.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese