Helstekt kylling med italiensk vri

Jeg ble inspirert til å lage helstekt kylling med italiensk vri en gang vi var i leiligeten i Spania, av alle ting. Den er enkel å lage, siden alt legges i samme form og enkelt settes på bordet når den skal serveres. Denne oppskriften er passe til 4-6 personer, avhengig av størrelsen på kyllingen.

Ingredienser:

1 kylling

Persillekvister

1 sitron i store terninger

8-10 poteter i tynne skiver

4 strimlede løk

1 pk skivet sopp

4 store gulrøtter i tynne skiver

1 pastinakk eller sellerirot i terninger

2 dl kyllingkraft, eller vann + fond

1 dl hvitvin

4 finhakkede hvitløk

2 laurbærblader

1 glass kapers

Salt og pepper

1 neve finhakket bladpersille

Sitron i halve båter

Fremgangsmåte:

Legg poteter, gulrøtter, sellerirot og løk i en stor ildfast form, smurt med litt olje. Bland hvitvin og kylingkraft med krydderet og hell det over. Sett i ovnen på 200 grader i ca 1 time.

Fyll kyllingen med sitronterninger og persillekvister (dette skal ikke spises). Legg kyllingen på toppen av grønnsakene og gi den et dryss med salt og pepper.

Stekes i 30 minutter, før den snus og stekes videre i 30 minutter til. Bruk en øse og hell over kraft ca. hvert 15. minutt, så kyllingen holder seg saftig.

Sjekk med en spiss kniv inn i låret etter 1 time. Dersom kraften som kommer ut er rosa, må kyllingen få noen minutter til i ovnen, til kraften er blank. Dryss over litt finhakket persille før servering. Del opp kyllingen og server den sammen med grønnsakene og den deilige kraften.

Du finner flere spennende oppskrifter med kylling her. Om du har lyst til å lage italienske matretter, finner du mange inspirerende oppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese