Moqueca

Moqueca

Moqueca er en brasiliansk fiskegryte med kokosmelk, tomater og paprika. Den er ganske rast å lage og serveres tradisjonelt med ris og eller godt brød, lime og koriander. Retten er enkel å servere gjester, siden du kan gjøre alt frem til du skal ha i fisken i forkant og bare legge i fisken og koke til fisken er klar når du skal servere. Moqueca kan også gjøres barnevennlig ved å lage den uten chili.

800 g hvit fisk (torsk, kveite, havabbor el.)

1/2 ts salt

1/2 lime (revet skall og saften)

Skyll og tørk fisken og skjær den i 5 cm store biter. Legg terningene i et dypt fat, dryss over salt, skall av halvparten av limen og 1 ss limesaft. Masser blandingen lett inn i fisken, så at alle bitene er godt dekket. Sett kaldt til den skal brukes.

Gryteretten:

2–3 ss kokos- eller olivenolje

1 liten løk

1 liten rødløk

2 gulrøtter i små terninger

1 rød paprika, i små terninger

4 hvitløksfedd, finhakket

1 jalapeño (ev. annen chili), finhakket

1 ss tomatpuré

2 ts paprikapulver

1 ts malt spisskummen

2,5 dl fiskekraft (ev. vann og fiskefond eller fiskebuljongterning)

4 dl ferske og søte tomater, i terninger

1 boks kokosmelk

Salt og pepper

1 dl grovhakket koriander + litt til serveringen

1/2 lime + 1 lime til serveringen

La løken steke i oljen i 3 minutter, før du tilsetter gulrot, paprika, hvitløk og chili. La det steke 5 minutter til, før du rører inn tomatpuré, krydder og kraft. Kok opp og tilsett tomatene. Legg på lokk og la det småkoke på middels lav varme til gulrøttene er møre (ca. 5 minutter).

Tilsett kokosmelk og smak til med salt og pepper. Husk at fiskekraften også er salt.

Legg fisken i gryten og la den småkoke til fisken er gjennomkokt, ca. 4-6 minutter. Skvis over litt lime og rør inn koriander.

Server moqueca med ris og/eller godt brød, dryss over litt koriander og en skvis lime. Du finner oppskrift på Pão de Queijo, som er et deilig brasilliansk brød her.

Moqueca
Moqueca

 

Du finner flere spennende og velsmakende retter fra Brasil her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese