Ukemeny 23 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.
Mandag: Wallenbergare med potetpuré og erter
Wallenbergare er en av de mest kjente matrettene fra Sverige. De smaker godt til middag, men kan også legges på brødskive, som en lunsjrett.

Tirsdag: Alt-i-en-form-laks
Alt-i-en-form-laks er velsmakende og lager lite oppvask. Om du ønsker, kan du lage den med annen slags fisk også.

Onsdag: Burmesisk kylling
Burmesisk kylling er en smaksrik og saftig rett fra Myanmar. Myanmars kjøkken er forøvrig preget av mye fiskeprodukter og er påvirket av både kinesisk, indisk og thaikjøkkenet.

Torsdag: Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedre
Hjemmelaget kebab i pita er sunnere og bedre og derfor lager jeg kebaben selv. Den store forskjellen fra den du kjøper på gatekjøkken, er at min inneholder rent kjøtt.

Fredag: Reinsdyrtaco
Reinsdyrtaco er en deilig tacovariant, med norske smaker og norske ingredienser. Ramsløk er det norske svaret på hvitløk og den vokser vilt flere steder i Norge. De fleste velassorterte matbutikker har ramsløk, men om du ikke får tak i, kan du bruke litt hvitløk i stedet.

Lørdag:
Forrett: Gratinerte krepsehaler
Gratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Om du kjøper f.eks. Jacobs, eller en annen ferdig hollandaisesaus, er det ikke mye jobb heller.

Hovedrett: Svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter
Svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter er en nydelig middagsrett, som gjerne kan serveres til gjester. Om du ikke har sous vide, kan du brune svinet og steke det i ovnen i stedet.

Dessert: Mammas shortbread med karamell og sjokolade
Mammas shortbread med karamell og sjokolade er en deilig dessertkake fra Skottland.

Søndag:
Forrett: Carpaccio av laks
Carpaccio av laks smaker godt som forrett, til lunsj eller som en deilig, sval rett på varme sommerkvelder.

Hovedrett: Culotte med chimichurri og småsinte ovnspoteter
Culotte er forlengelsen av bankekjøttet, som ligger over mørbraden bak på dyret. Den blir forholdsvis mør dersom den blir riktig behandlet.

Dessert: Sjokoladekake med karamell og peanøtter
Sjokoladekake med karamell og peanøtter kan minne om snickers og jeg synes den passer både som dessert og til kaffen. Kaken kan gjerne lages klar dagen i forveien.

Ukemeny 23 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.
Du finner flere menyer HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.