Alt-i-en-form-laks

Alt-i-en-form-laks er velsmakende og lager lite oppvask. Om du ønsker, kan du lage den med annen slags fisk også.

Oppskriften er passe til 4 pers.

 

800 g laksefilet

2 ss olje

4 poteter

2 løk

1 boks creme fraiche

1/2 boks rømme

1 potte dill

1 pk persille

2 fedd hvitløk

1 pk erte- & bønnemix

200 g revet ost

Skjær potetene i tynne skiver, med mandolin eller ostehøvel og skjær løken i tynne skiver. Smør en ildfast form med oljen og legg poteter og løk i lag i 2 omganger. Dryss salt og pepper mellom lagene og sett formen i ovnen på 250 grader mens du gjør klar resten av ingrediensene.

  

Bland  creme fraiche, rømme, hvitløk og og urter og smak til med salt og pepper, før du rører inn grønnsakene.

Ta ut formen, fordel creme fraiche- og grønnsaksblandingen over, sett formen i ovnen på 200 grader og stek i ca. 40 minutter med folie over. 

Skjær laksen i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. 

Ta formen ut av ovnen, dryss over ost og legg fiskestykkene på toppen.

 

Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 20 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og osten har fått fin farge.

 

 

Du finner flere spennende og varierte fiskeoppskrifter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese