Carpaccio av laks

Carpaccio av laks

Carpaccio av laks smaker godt som forrett, til lunsj eller som en deilig, sval rett på varme sommerkvelder.

400 g laksefilet, gjerne salma

4 ss olivenolje av god kvalitet

4 ss limesaft

1 ss pepper, grovknust

2 ts salt

Saus:

2 dl creme fraiche

1 ss revet pepperrot (får på tube)

3 ss dill, finhakket

1 ss sitronsaft

Salt og pepper

Bland sammen alle ingrediensene og sett kaldt til det skal brukes.

Pynt:

kjørvel

grønne erter, kokt raskt opp og skylt under kaldt vann

babyleafsalat

parmesanost, skjært med ostehøvel

Legg laksefileten i fryseren ett par timer. Ta den ut og skjær den i syltynne skiver med skarp kniv. Bre skivene utover 4 porsjonstallerkener eller et fat og dryss over salt og pepper.

Bland olivenolje og limesaft og drypp blandingen over fisken, før du lar fisken hvile i kjøleskap 20 minutter. Pynt med parmesan, salat, erter og kjørvel og server sammen med sausen og ev. godt brød.

 

Carpaccio av laks
Carpaccio av laks

 

Et lite tips til slutt, er at denne musserende vinen passer perfekt til carpaccio av laks.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese