Thai grønn curry med kylling og brekkbønner

Thai grønn curry med kylling og brekkbønner er en lettvint og smakfull kylling- og bønnecurry. Oppskriften er passe til 4 pers.

800 g kyllingfilet i terninger

Litt nøytral olje

4 strimlede rødløk

4 ss Thai green curry paste

2 bokser kokoskrem (ev. kokosmelk)

300 g brekkbønner

2 ss finhakket ingefær

2 fedd finhakket hvitløk

Litt frisk, finhakket koriander

Stek kyllingfilet i olje til de er lett brune. Tilsett rødløk, Thai green curry paste, kokoskrem (ev. kokosmelk), brekkbønner, ingefær og hvitløk. Kokes i 10 minutter, før du strør over finhakket koriander og serverer den med ris.

 

Thai grønn curry med kylling og brekkbønner
Thai grønn curry med kylling og brekkbønner

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Irans nasjonaldag

Irans nasjonaldag er feires på uavhengighetsdagen og er en nasjonal fridag. Dagen har vært feiret siden 1979.

Iransk mat er kombinasjoner av ris med kjøtt, grønnsaker og nøtter. De bruker mye urter sammen med frukt som plommer, granatepler, kvede, svisker, aprikoser og rosiner. Av krydder og smakstilsetninger bruker de mye safran, tørket lime og andre sitrusfrukter, kanel, gurkemeie og persille.

 

Du finner spennende matretter fra Iran HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Irans nasjonaldag

Irans nasjonaldag er feires på uavhengighetsdagen og er en nasjonal fridag. Dagen har vært feiret siden 1979.

Iransk mat er kombinasjoner av ris med kjøtt, grønnsaker og nøtter. De bruker mye urter sammen med frukt som plommer, granatepler, kvede, svisker, aprikoser og rosiner. Av krydder og smakstilsetninger bruker de mye safran, tørket lime og andre sitrusfrukter, kanel, gurkemeie og persille.

 

Du finner spennende matretter fra Iran HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Stelle i hagen nakendagen (WNGD)

Stelle i hagen nakendagen (World Naked Gardening Day) ble grunnlagt i 2005 i USA av naturisten Mark Storey, men dagen ble raskt adoptert av flere andre land. En fun fact, er at du faktisk ikke kan bli straffet for å vandre naken rundt i egen hage. Det er kanskje greit å la det være av hensyn til naboene dine.

Naken eller ikke, det er hyggelig å pusle i hagen og hvis du vil ha litt inspirasjon, kan du ta en titt HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Stelle i hagen nakendagen (WNGD)

Stelle i hagen nakendagen (World Naked Gardening Day) ble grunnlagt i 2005 i USA av naturisten Mark Storey, men dagen ble raskt adoptert av flere andre land. En fun fact, er at du faktisk ikke kan bli straffet for å vandre naken rundt i egen hage. Det er kanskje greit å la det være av hensyn til naboene dine.

Naken eller ikke, det er hyggelig å pusle i hagen og hvis du vil ha litt inspirasjon, kan du ta en titt HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Stelle i hagen nakendagen (WNGD)

Stelle i hagen nakendagen (World Naked Gardening Day) ble grunnlagt i 2005 i USA av naturisten Mark Storey, men dagen ble raskt adoptert av flere andre land. En fun fact, er at du faktisk ikke kan bli straffet for å vandre naken rundt i egen hage. Det er kanskje greit å la det være av hensyn til naboene dine.

Naken eller ikke, det er hyggelig å pusle i hagen og hvis du vil ha litt inspirasjon, kan du ta en titt HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Burger med smak av Italia

Burger med smak av Italia er perfekt, om du er glad i burger, og liker italienske smaker. Den kan lages i stekepanna på denne tiden av året, men kan gjerne stekes på grillen en deilig sommerdag.
Burgerne:
800 g karbonadedeig 2 egg 1 ts salt 1 ts pepper 2 ts tørket basilikum 2 ts tørket oregano 1 ss finhakket frisk basilikum 1 ss worcestersaus 2 dl revet parmesan 2 fedd finhakket hvitløk Start med å spe karbonadedeigen med egg, salt, basilikum, oregano, pepper, basilikum, worcestersaus, parmesan og hvitløk. Når deigen er rørt godt sammen, formes den til 4 burgere og stekes i en blanding av rapsolje og smør. Som tilbehør, bruker vi pitabrød, råkost ev. ruccola, tomater, agurk og rødløk i tynne skiver. Vi bruker også parmesanpoteter, som du finner oppskriften på her.
Dressing:
1 dl olivenolje 1/2 dl hvitvinseddik 2 ss vann 2 ts honning 1 ss sitronsaft 3 ss revet parmesan 3/4 ts hvitløkssalt 1 ts tørket persille 1 ts tørket basilikum 1/2 ts tørket oregano 1 ts tørket chili Rør alt sammen og smak til med salt og pepper. Om du vil lage pita selv, finner du oppskrift her.
Servering:
Varm pitabrødene i ovnen, skjær et snitt inn fra siden. Legg i burger, grønnsaker og dressing. Server burger med smak av Italia med parmesanpoteter.
Burger med smak av Italia
Burger med smak av Italia
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis. Du kan også følge bloggen på Facebook.

Peshwarinan

Peshwarinan er fra Peshwariprovinsen i Pakistan. Nanbrød er en viktig del av et indisk eller pakistansk måltid, og peshwarinan er det aller beste av dem. Om du skal bake nanbrød en eneste gang i livet, er det dette. Det er ikke vanskelig og tar heller ikke lang tid.

500 g hvetemel

1,5 ss sukker

2 ts salt

1/2 pk gjær

5 ss yoghurt

2 ss smeltet ghee eller smør

2 dl lunken melk

Elt sammen mel, sukker, salt, gjær, yoghurt, smeltet ghee eller smør og lunken melk. La den heve, på et lunt sted, til dobbel størrelse i bollen, under plast eller et klede.

Fyll:

70 g smeltet smør

6 ss revet kokos

3 ss rosiner

6 ss mandelflak

1,5 ss sukker

Fyllet lages av smeltet smør, kokos, rosiner, mandelflak og sukker, som blandes og avkjøles.

 
Del deigen i 8 like emner. Sett dem på bakepapir, dryss lett med mel, dekk med plastfolie og la dem stå i 20 minutter.

Ta hver ball, press litt fyll inn i midten og lukk deigen over. Trykk dem flate med hendene og form dem til tårer på ca. 20×10 cm. Legg dem tilbake på bakepapiret og la dem heve i 30 min. til, med plast over, før du steker dem i ovnen på full varme til de er brunet og oppblåst.

Holdes varme til servering. Pensle med smeltet ghee eller smeltet smør.

Du finner flere spennende og velsmakende matretter fra Pakistan HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Fylt kyllingbryst med soppstuing

Fylt kyllingbryst med soppstuing smaker nydelig og ser ganske imponerende ut, selv om den er enkel å lage. Du trenger 1-2 kyllingfileter per person, avhengig av størrelse og hvor storspiste gjestene er.

Fylt kyllingbryst - før de rulles sammen
Fylt kyllingbryst – før de rulles sammen

Bank kyllingfiletene flate med en biffbanker. Smør på pesto, legg på hakket, soltørket tomat og strø over reven Parmesan, eller en annen ost med mye smak. Rull sammen kyllingfiletene og pakk dem inn i spekeskinke eller bacon. Legg dem i smurt ildfast form og sett dem i ovnen på 200 grader i 30 minutter.

Her serverer jeg dem med sukkererter, som kun har fått et raskt oppkok i saltet vann og kjølt raskt ned i kaldt vann. I tillegg har jeg båtpoteter, som du finner oppskrift på her.

og soppstuing med parmesan, som du finner oppskrift på her.

Fylt kyllingbryst med soppstuing
Fylt kyllingbryst med soppstuing

Du finner flere nydelige oppskrifter med kylling HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Svart og gull på bordet

Svart og gull er favorittfargene mine, når jeg dekker bord for tiden. Jeg synes det ser litt eksklusivt ut, men med brikker i stedet for duk, ser det uformelt ut likevel.

Svart og gull på bordet
Svart og gull på bordet

Serviset er fra Villeroy & Boch og heter Urban Nature. Glassene heter Sonja og er fra Hadeland.

Blomsten er satt opp av min yndlingsdekoratør hos Interflora. Jeg leverer ofte en serviett til dem, så de lager noe som passer til den.

Svart og gull på bordet
Svart og gull på bordet

Serviettene, brikkene og lyslyktene har jeg kjøpt i en lokal interiørbutikk og bestikket fant jeg i en nettbutikk for lenge siden.

Om du har lyst til å se menyen til denne middagen, som ble servert med svart og gull på bordet? Trykk på hver av rettene, for å se oppskrift og bilder av dem:

Forrett: Hjemmelaget ravioli med soppfyll og salviesmør

Hovedrett: Porchetta med appelsinsaus

Dessert: Limoncellotiramisu 

 

Svart og gull på bordet
Svart og gull på bordet

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.