Amaretti al limone

Amaretti al limone er myke og velduftende kjeks fra Italia. De har en deilig mild sitronsmak og det er  vanskelig å spise bare én.

Oppskriften gir ca. 50 amaretti al limone

280 g mel tipo 00

20 g potetmel

120 g melis

100 g smør

1 egg

1 økologisk sitron (skall + saften)

8 g bakepulver

1 klype salt

Litt sukker til å rulle i

Litt melis til å rulle i

Melis til å drysse over etter steking

Fremgangsmåte:

Vask sitronen godt før du river skallet. Press deretter saften og sett til side.

La smøret mykne i romtemperatur. Hvis du har det travelt, kan du sette det i mikrobølgeovnen i noen sekunder. Visp smør og melis til det er hvitt og luftig. Tilsett egget og saltet og fortsett å piske, tilsett deretter sitronskall og sitronsaft.

Tilsett litt og litt tipo 00, potetmel og bakepulver ved å sikte det gjennom en sikt. Rør sammen til en jevn deig og form den til et brød. Pakk deigen inn i folie og det til hvile i kjøleskapet i en time.

Ta små biter med deig og form kuler på størrelse med valnøtter med hendene. Ha litt sukker på en tallerken og litt melis på en annen tallerken. Før hver kule, først i sukkeret og deretter i melis (de må være perfekt belagt). Legg kakene på to bakepapirkledde stekeplater, og pass på å ha litt avstand mellom dem.

La kakekulene hvile i kjøleskapet en halvtime før steking. Stek ett stekebrett om gangen i en forvarmet ovn på 180 grader i 12-15 minutter (de skal ikke bli brune).

Ta amaretti al limone ut av ovnen og la dem avkjøles helt før du drysser dem med mer melis og serverer.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese