Asiatisk chimichurri

Asiatisk chimichurri er en deilig urtesaus, som passer til både kjøtt og fisk. Chimichurri er egentlig en saus som brukes i Sør- og Mellom-Amerika, men denne varianten er tilpasset det sør-øst-asiatiske kjøkken. Thaibasilikum får du kjøpt i asiatiske butikker.

1 sjalottløk

3 fedd hvitløk

1 ss ingefær

1 grønn chili

1,5 ss risvineddik

1 ts fishsauce

1 neve bladpersille inkl. stilker

3 vårløk

1 neve koriander inkl. stilker

1 neve thaibasilikum

2 dl olivenolje

1 ss sesamolje

Salt og pepper

Grovhakk de store ingrediensene og kjør alt til en fin saus i en blender, eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Asiatisk chimichurri
Asiatisk chimichurri

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese