Koreansk BBQ-pizza

Koreansk BBQ-pizza

Marinade:

1 glass Korean BBQ-saus

400 g biffkjøtt

Del kjøttet i terninger og bland det med sausen i en bolle. La gjerne kjøttet ligge i marinaden over natten, men i hvert fall mens pizzabunnen hever.

 

Koreansk BBQ-pizza

Bunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ts honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer å kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann, ev. juster med mel.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg legger på fyllet.

 

Koreansk BBQ-pizza

Montering:

Kjøttblandingen

1 rødløk i strimler

1 paprika i strimler, gjerne to forskjellige farger

50 g shitakesopp i skiver

100 g mozzarella i terninger, du får kjøp ferdig i poser

100 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

Legg på kjøttblandingen. Dryss på ost, legg på paprika, sopp og løk. Stek i ovnen på full guffe, til osten er gyllen og bunnen stekt.

Legg på korianderblader etter steking.

Tips:

Det smaker godt med kimchi til og du får kjøpt det i assorterte dagligvarer, eller du finner oppskrift på en velsmakende hurtigvariant her.

Koreansk BBQ-pizza
Koreansk BBQ-pizza

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese