Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi

Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi, ja kjært barn har mange navn, er kålruletter, som spises over store deler av Europa. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 hodekål, savoykål eller kinakål (12 store blader)

Kjøttfarse:

250 g karbonadedeig

250 medisterfarse

2 dl finhakket gulrot

2 dl kokt ris

1 fedd finhakket hvitløk

1 egg, sammenvispet

1/2 ts pepper

1 1/2 ts salt

 

Elt alle ingrediensene til farsen godt sammen i en kjøkkenmaskin.

Kok opp lettsaltet vann og legg kålbladene i det kokende vannet i 2-3 min, så de bli myke og lette å forme. Legg dem over i kaldt vann og deretter på et klede så vannet renner av. Skjær av den tykke midtstilken nederst, så det blir lettere å pakke inn kjøttfarsen.

Legg ca. 2 ss kjøttfarse på hvert kålblad, brett kålen rundt fyllet og knyt hyssing rundt, så de holder seg sammen under trekkingen.
La kålrulettene trekke i kokende vann, tilsatt litt oksefond og tomatpuré eller hakkede tomater fra boks i 15-20 minutter.

Balandeliai - galumpkis - halupki - golubtsi - golabki - krautwickel
Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel

 

Server kålrulettene med kokekraften og f.eks. potetmos, kokte poterer og ønskede grønnsaker.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese