Ostesufflé er noe av det beste jeg kunne få i barndommen og jeg må vel si at jeg fremdeles synes det er knallgodt.
Det er ikke så vanskelig heller, om du passer på to viktige ting:
1. Du må ikke få eggeplomme i hviten, når du deler egga
2. Du må ikke bli fristet til å åpne ovnsdøra, før du skal ta den ut
3 ss smør
4 ss mel
3 dl melk
5 eggeplommer
1 ts salt
1 ts muskat
200 g reven ost, gjerne vellagret
5 eggehviter
Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Avkjøl sausen i noen minutter, før du tilsetter eggeplommer, salt, muskat og reven ost.
![Ostesufflè i ovnen Ostesufflè i ovnen](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/dsc_0500-2016656-12-1481172225560.jpg?resize=750%2C499&ssl=1)
Stivpisk eggehviter og rør dem forsiktig inn i sausen. Hell røren i en smurt ildfast form og stek sufflèen nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter. Den faller fort sammen, så den må serveres med en gang. Det er bedre at gjestene venter på ostesuffléen enn omvendt.
![Ostesufflè Ostesufflè](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/dsc_0542-2016656-12-1481172095053.jpg?resize=750%2C499&ssl=1)
Du finner masse oppskrifter på fransk velsmakende mat HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.