Bananpannekaker med lønnesirup

Bananpannekaker med lønnesirup kan brukes som dessert eller en litt usunn frokost.

Pannekakene:

1 dl finmalte havergryn

1/2 dl mandelspon

3 dl hvetemel

1/2 ts salt

5 dl melk

4 egg

2 bananer i skiver

1 ss smør

Bland havregryn, mel, mandelspon og salt og lag en grop i midten. Tilsett litt og litt av melken, mens du rører innenfra og utover med en visp. Når all melken er rørt inn, visper du inn eggene og rører inn banan. La pannekakerøren svelle i min. 30 min.

Smelt smør i en stekepanne, på litt over middels varme. Hell i en øse med pannekakerøre og vri på stekepannen, slik at røren blir  jevnt fordelt. Når pannekaken har stivnet og blitt gyllenbrun under, snur du den og pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden, snur du den og steker andre den siden.

Stek pannekakene på begge sider, før du legger du dem lunt, så de holder varmen til alle er ferdig stekt. Jeg legger dem i et ildfast fat med lokk i ovnen på 50 grader.

 

 

Montering:

Legg pannekaken dobbel på en tallerken og risle over lønnesirup. Dryss ev. over litt ekstra mandelspon og pynt med mynteblader.

 

Bananpannekaker med lønnesirup
Bananpannekaker med lønnesirup

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese