Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon er nydelig fransk tradisjonsmat fra Burgund, med mye smak og mørt kjøtt, etter lang koketid i rødvin og kraft.

225 g bacon i strimler eller bruk smårettbacon.

1,5 kg renskåret høyrygg (eller bankekjøtt el.) i grove terninger

Litt smør og olje til steking

3 finhakkede hvitløksfedd

3 gulrøtter i jevne biter

2 grovhakkede løk

3 ss tomatpuré

3 timiankvister

2 laurbærblader

3 ss hvetemel

3 dl oksekraft (ev. vann og fond/buljong)

1 flaske fruktig rødvin

450 g delikatesseløk

450 g skivet sjampinjong (eller små hele)

Salt og pepper

Brun maisennajevner

Fersk persille og/eller timian

Fremgangsmåte:

Sprøstek baconet i en tykkbunnet gryte med litt olje og legg det til siden mens du og bruner kjøttet i flere omganger i samme gryte. Tilsett litt salt og pepper (og mer olje underveis om nødvendig).

Ta alt kjøttet ut av gryten, tilsett litt smør og fres løk, hvitløksfedd og gulrøtter i jevne biter. Tilsett tomatpuré, timiankvister og laurbærblader. Legg kjøtt og bacon tilbake i gryten, dryss over hvetemel, rør godt og tilsett oksekraft og rødvin.

Kok opp under omrøring, legg på lokk og la gryten småputre i 2-3 timer (eller mer), til kjøttet er blitt helt mørt. La gjerne lokket sitte litt løst (halvveis) på den siste halvtimen.

Stek delikatesseløk og sjampinjong gyllent i litt smør i en stekepanne, før du legger det over i gryten og lar alt trekke videre til løken er mør.

Smak til med salt og pepper om nødvendig og rør inn litt brun maisennajevner, hvis du ønsker en tykkere saus. Dryss over hakket persille eller litt timian ved servering.

Jeg liker å servere boeuf bourguignon med potetmos og du finner oppskrift på en perfekt potetmos HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din til [email protected]. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen Instagram, TikTok eller på Facebook.

Legg igjen en kommentar