Borsjtsj er en deilig rødbetesuppe, som passer godt en kald høst eller vinterkveld. Den er enkel å lage, men det er lurt å bruke engangshansker når du jobber med rødbetene.
6 rødbeter
2 løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
2 poteter
250 g rødkål
1,5 l kraft ev. vann og fond eller buljongterninger
2 laurbærblader
Salt og pepper
2 ss vineddik
Litt yoghurt naturell eller rømme
![Bortsj Bortsj](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/dsc_0442-2016656-10-1479631881149.jpg?resize=750%2C499&ssl=1)
Rens og riv 5 rødbeter og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør i en kjele. Tilsett rødbeter, finrevet gulrot, finrevet potet og rødkål i tynne strimler. Hell over kraft og tilsett laurbærblader, salt og pepper. Kok opp og la suppen trekke i ca. 30 min. Riv den siste rødbeten grovt opp og la den trekke med i suppen de siste 5 min (dette gjør at suppen får den fine rødfargen). Smak til med vineddik, salt og pepper. Server suppen med yoghurt naturell eller rømme og godt brød, gjerne grovt.
![Borsjtsj Borsjtsj](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/357FD8F3-41BB-4A08-BFAE-BD06C6695394.jpeg?resize=750%2C676&ssl=1)
Du finner oppskrift på et nydelig grytebrød her.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min. Det er helt gratis 😊