Butter chicken

Butter chicken, også kalt Murgh Makhani, er en nydelig rett, som serveres i India og Pakistan. Den er ikke vanskelig å lage heller. Opprinnelig  brukes ghee, som er klarnet smør, men det går helt fint å bruke vanlig smør også.

700 g kyllingfilet

2 ss tandoori masala

2 ss nøytral olje (f.eks raps)

1 finhakket løk

Ghee eller smør til steking

2 dl ghee i en kjele

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

2 fedd finhakket hvitløk

7 dl kremfløte

2 ts salt

1 ts kajennepepper

1 ss garam masala

Del kyllingfileten i terninger og legg den i en marinade av tandoori masala og olje. La det marinere i minimum 2 timer, men gjerne over natten.

Stek løken i ghee eller smør på middels varme til den er karamellisert. Samtidig smeltes 2 dl ghee i en kjele, sammen med hakkede tomater, hvitløk, kremfløte, salt, kajennepepper, og garam masala. La det koke på lav varme i 30 minutter under lokk. Rør av og til, så det ikke legger seg ved. Tilsett den karamelliserte løken.

Mens sausen koker, legges kyllingbrystterningene ut over en bakeplate og stekes på 200 grader, midt i ovnen, i ca. 15 minutter. Legg kyllingen i sausen og la det småkoke i 5 minutter før servering.

Jeg serverer butter chicken med ris, nanbrød og raita.

Du kan selvfølgelig kjøpe halvstekte nanbrød i butikken, men hjemmelaget smaker bedre og du finner flere spennende oppskrifter på nanbrød her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese