Calzone – innbakt pizza

Calzone er en italiensk innbakt pizza, som kan fylles med det meste. Denne har jeg fylt med italiensk kjøttsaus, men du kan f.eks. bruke rester fra tacomiddagen.

Pizzabunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1/2 pk pizzagjær

1 ts salt

2 ts honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Ta den ut ca. 1 time før du skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time.

Du kan fylle den med det du har for hånden og jeg har igjen litt kjøttsaus fra en pastarett jeg serverte i går. Denne oppskriften finner du HER.

Når pizzadeigen er ferdig hevet, kjevles den ut i tallerkenstore leiver. Fyllet inkludert osten, legges på den ene halvdelen, men ikke helt ut til kanten. Kanten smøres med sammenvispet eggeplomme, før den andre halvdelen brettes over. Det er viktig at kanten tettes godt, så ikke fyllet renner ut. Toppen av calzonen smøres med mer eggeplomme. La dem heve i 15 minutter til, før de settes langt ned i ovnen på 200 grader til de er gylne og fine.

Du finner mange spennende oppskrifter på pizza HER.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese