Carne de porco á Alentejana

Carne de porco á Alentejana er en deilig gryte, som er tradisjonsmat på Algarvekysten i Portugal. Grunnen til at de valgte å kalle den «á Alentejana» skal være at Alentejos var kjent for sitt fantastiske svinekjøtt. I originalretten ble det brukt hjerteskjell i tillegg. Jeg har ikke med det her, men om du vil, kan du legge på 400 g ferske hjerteskjell mot slutten og sette på lokket, til de åpner seg.

Potetterningene kan gjerne fordeles i olje i en langpanne og stekes på 200 grader, til de er møre og gylne. Det er enklere og det blir mindre sprut.

 

Pickles:

1 dl 7 % eddik

2 dl vann

1 liten blomkål i små buketter

2 gulrøtter, skrelt og i tynne skiver

Kok opp eddik og vann. Ta kjelen av platen og tilsett grønnsakene. La blandingen bli kald. Hell over i rent glass og sett på lokk.

Gryten:

800 g benfritt svinekjøtt, i terninger

800 g poteter, i terninger

100 g pickles (kun grønnsakene, ikke laken)

4 fedd hvitløk, finhakket

3 dl hvitvin

1,5 dl olivenolje

3 ss ajvar

2 ss kapers

Finhakket koriander

Salt og pepper

Olje til steking

Bland hvitløk, hvitvin, ajvar, salt og pepper. La kjøttet marinere i blandingen i min. 20 minutter. Hell marinaden i en egen bolle.

Stek potetene gylne og gjennomkokte i olje. Legg dem på et tørkepapir, så de ikke blir så fete.

Brun kjøttet i en gryte. Hell over marinaden og kok til kjøttet er mørt. Tilsett eventuelt med litt vann, så det koker og ikke steker. Tilsett poteter, pickles og kapers og bland godt. Dryss over hakket koriander og server.

Carne de porco á Alentejana
Carne de porco á Alentejana

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese